Aldanex op de kinderopvang
Luieruitslag, veel baby’s krijgen er weleens mee te maken zeker als ze een luier dragen. Zelfs meer dan een derde van de baby’s tussen de negen maanden en het tweede jaar hebben er last van. Natuurlijk willen we als ouder allemaal graag dat onze baby’s geen last hebben van luieruitslag, de baby’s kunnen er namelijk veel last van hebben. Luieruitslag komt ook vaak voor bij kinderen die op de kinderopvang verblijven. Hier gaat het er toch allemaal wat anders aan toe dan thuis. Zelf kun je bij wijze van spreken na ieder plasje de luier verschonen, op de kinderopvang worden de luiers meestal op vaste tijden verschoond.
De geïrriteerde huid
Luieruitslag ontstaat meestal op de huid die bedekt wordt door de luier. De huid onder deze luier raakt dan geïrriteerd, wordt rood en schraal en gaat uiteindelijk ook stuk. De reden hiervoor is dat de huid in aanraking komt met de irriterende stoffen uit de ontlasting en urine en door het wrijven en schuren van de luier. Als een kind dus een bepaalde tijd moet doorbrengen in een luier omdat het tijdstip nog niet is aangebroken om de luier te verschonen, dan hebben deze stoffen alle tijd om de huid te irriteren.
Een goede bescherming is belangrijk
Helaas kan een baby niet zonder luier en ook al vinden we het heerlijk voor de baby om hem of haar even lekker in zijn blote billetjes te laten liggen, echt praktisch is het niet. Waar we thuis nog weleens deze momentjes kunnen creëren, is daar op een kinderopvang geen tijd voor en is het er ook niet de plek voor. Juist daarom is het belangrijk dat de baby een goede bescherming krijgt als het naar de kinderopvang gaat en dat dit wordt doorgezet op de dagen dat de baby op de crèche of kinderopvang is. Uiteindelijk heeft iedereen, maar vooral de baby hier erg veel profijt van.
De vieze luier
Als een baby lang een vieze luier omheeft, wordt de kans op luieruitslag ook alleen maar groter. Is de baby aan de diarree, dan is het risico nog hoger. Bij het verschoon-protocol van de kinderopvang hoort meestal dat een poepluier direct moet worden verschoond. Helaas is jouw kindje niet het enige kindje wat soms aandacht nodig heeft en kan het toch gebeuren dat ze toch net even iets langer in de vieze luier liggen dan thuis.
Voorzichtig schoonmaken
Veel van luier verwisselen is zeker een goede methode om bij te dragen aan het verminderen van de luieruitslag. Als de luier vaak wordt verschoond krijgen urine en ontlasting minder kans om de kwetsbare babyhuid te beschadigen. Helaas gebeurt dat niet altijd op de kinderopvang. De luier wordt daar nu eenmaal minder vaak verschoond dan thuis. Ook de manier van verschonen gaat er vaak wat anders aan toe als thuis bij baby’s met luieruitslag. Meestal moeten de normale billendoekjes op de opvang het grootste werk doen, terwijl luieruitslag eigenlijk beter af is met schoonmaken met lauw water. Zachtjes en voorzichtig de billetjes schoon maken zonder hard te wrijven en zonder zeep of lotion. Daarna voorzichtig droogdeppen en de volgende keer weer een schoon handdoekje gebruiken. Hier worden de geïrriteerde billetjes een stuk vrolijker van. Het insmeren met vaseline of zinkzalf is ook niet de juiste manier om luieruitslag te voorkomen of te verhelpen aangezien deze producten de luier kunnen verstoppen waardoor het opnamevermogen minder wordt .
Voorkomen is beter dan genezen
Om de huid van de baby een extra bescherming te geven tegen luieruitslag, kan de huid beter beschermd worden worden met Aldanex. Het bouwt een beschermlaag op tegen urine en ontlasting. Hierdoor krijgt de huid de kans om te herstellen. Aldanex kan ook prima gebruikt worden als preventief middel om luieruitslag te voorkomen. Zorg daarom altijd dat de kinderopvang of de crèche Aldanex voor handen heeft om de billetjes van jouw baby te beschermen of te behandelen. Dit voorkomt veel ellende. Zalven op zinkbasis die veel door de kinderopvang worden gebruikt kunnen juist averechts werken, zij drogen bijvoorbeeld de huid uit waardoor de zalf minder goed te verwijderen is. De zalf of crème moet juist gemakkelijk te verwijderen zijn om ng meer schade te voorkomen. Daarbij is het fijn als de zalf doorzichtig is zodat u de status van de luieruitslag goed kunt controleren. Aldanex heeft deze eigenschappen wel omdat deze speciaal voor luieruitslag is ontwikkeld.
Voorzie de kinderopvang van Aldanex
Een goede en een hygiënische zorg voor de huid van de baby voorkomt veel ellende als het gaat om luieruitslag. Een zalf zoals Aldanex helpt u bij het behandelen en beschermen van de kwetsbare huid. Het is een kleine moeite voor de medewerkers op de kinderopvang om uw meegegeven zalf te gebruiken, dus zorg dat ze altijd Aldanex voorhanden hebben voor de billen van uw baby. Bestel nu uw Aldanex voor thuis en op de kinderopvang of raad de kinderopvang aan om over te stappen op Aldanex.