Tips voor het gebruik van Aldanex luieruitslag zalf

Je bent waarschijnlijk op deze website terechtgekomen omdat je informatie zoekt over luieruitslag en wat voor zalf je daarvoor kunt gebruiken. In deze blog geven we je een aantal tips over hoe je luieruitslag bij je baby goed kunt behandelen en wat de voor- en nadelen zijn van verschillende soorten zalf tegen luieruitslag.

luieruitslag zalf
  • Er zijn behoorlijk wat soorten zalf op de markt die beweren luieruitslag te genezen. Wees kritisch en onthoud dat de keuze voor een bepaald soort zalf ook een persoonlijke voorkeur is.
  • Het nadeel van zinkzalf is dat het ondoorzichtig is, zodat je niet kunt zien hoe de huid van je baby eraan toe is. Ook is het moeilijk verwijderbaar en kan het de huid van je baby uitdrogen. Zalf op basis van olie of vet zorgt ervoor dat het absorberend vermogen van de luier vermindert. Aldanex is een nieuwe generatie zalf tegen luieruitslag op basis van dimethicone, de stof die zorgt dat de zalf een laagje op de huid vormt, in plaats van erin trekt. De zalf is doorzichtig en makkelijk verwijderbaar, en hecht optimaal, ook op een vochtige huid. De zalf is niet geparfumeerd en behoudt het absorberend vermogen van de luier.
  • Verschoon de luier van je baby regelmatig. Het inwerken van urine en ontlasting op de tere babyhuid veroorzaakt luieruitslag.
  • Gebruik geen geparfumeerde doekjes bij het verschonen en boen de huid niet te hard. Alleen water gebruiken is het beste.
  • Laat je baby zo veel mogelijk in zijn blote billetjes trappelen of rondkruipen. Zo kan de huid lekker aan de lucht drogen.
  • Aldanex zalf voorkomt én geneest luieruitslag. Ook als je baby nog geen luieruitslag heeft maar de huid een beetje rood begint te worden, kun je vast beginnen met smeren.
  • Ook als je baby al last heeft van (heftige) luieruitslag, kun je Aldanex zalf gebruiken. De zalf legt een beschermend laagje om de huid, waardoor de huid de kans krijgt om uit zichzelf te herstellen.
  • Aldanex zalf is relatief goedkoop en zit bovendien in handige tubes die je volledig kunt uitknijpen, zodat je niets hoeft weg te gooien. Je kunt Aldanex zalf zo vaak aanbrengen als je wilt.
  • Gebruik je katoenen luiers, spoel ze dan na het wassen even na met lauw water en een scheutje azijn. Zo haal je de laatste zeepresten eruit, die huidirritatie zouden kunnen veroorzaken.
  • Blijft de luieruitslag nadat je Aldanex zalf een paar dagen hebt gebruikt, of wordt het erger, ga dan even langs de huisarts. Het kan zijn dat je baby een schimmelinfectie heeft of een vorm van eczeem.