De verschillen tussen Aldanex en Sudocrem
Sudocrem wordt vaak aangeprezen als dé oplossing tegen luieruitslag. Maar een kritische vergelijking met Aldanex laat ziet dat Sudocrem, dat zink bevat, ook nadelen kent. In deze blog de verschillen tussen Sudocrem en Aldanex.
Je baby is veel aan het huilen, de billetjes zijn rood en de huid is beschadigd. Wat kan dit zijn? Als bezorgde ouder ga je snel googelen. Al spoedig kom je tot de conclusie dat het luieruitslag is. Niet zo vreemd, aangezien ongeveer de helft van de baby’s hier een keer last van krijgt. Maar wat nu? Nog meer googelen levert een hoop resultaten op. Op allerlei fora staan tal van ‘oplossingen’: ‘Mijn moeder deed vroeger dit’, of ‘Van mijn oma heb ik geleerd dat’. Als ouder kan je hier soms vrij weinig mee. Toch staat op veel fora dat een crème waar zink in zit, zou moeten helpen tegen luieruitslag. Nog wat googelen en je komt uit bij Sudocrem. Opgelucht sla je de laptop dicht. Morgen even langs de winkel om Sudocrem in huis te halen en dan is ook dit probleem weer opgelost.
“Een zinkzalf zoals Sudocrem kent ook een aantal eigenschappen waar de babybilletjes minder blij mee zijn.”
Maar zo simpel is het helaas niet. Het regelmatig aangeprezen Sudocrem bevat namelijk zink. En een crème op basis van zinkbasis kent de volgende nadelen:
- Moeilijker te verwijderen dan Aldanex
- Moeilijker uit te smeren dan Aldanex
- De zalf is niet zo doorzichtig als Aldanex
Het is niet zo dat een zinkzalf helemaal niet werkt tegen luieruitslag, maar het is niet meer de beste oplossing tegen luieruitslag. Zinkzalf heeft ook zeker goede eigenschappen. Zo heeft het een langdurige barrièrefunctie bij een intacte huid. Maar zoals aangegeven bevat een zinkzalf zoals Sudocrem ook een aantal eigenschappen kent waar de babybilletjes minder blij mee zijn. En dan komt Aldanex om de hoek kijken. In tegenstelling tot traditionele crèmes en zalven voor luieruitslag, zoals Sudocrem, bevat Aldanex namelijk geen zink. Maar dat zijn niet de enige verschillen.
“Het is niet zo dat een zinkzalf helemaal niet werkt tegen luieruitslag, maar het is niet meer de beste oplossing tegen luieruitslag.”
Hoe verschilt Aldanex van Sudocrem?
Ten opzichte van producten op zinkbasis kent Aldanex een aantal voordelen. Zo is Aldanex niet stroef. Hierdoor is het makkelijker uit te smeren dan Sudocrem. Het aanbrengen op de geïrriteerde babyhuid is dus minder pijnlijk. Wanneer de crème op de huid zit, heeft het als voordeel dat het doorzichtig is. Als ouder kan je dus direct zien hoe de huid van je baby eraan toe is. Dan zal je zien dat Aldanex ook een langdurige barrière vormt bij de beschadigde huid. Dit is een belangrijk verschil met Sudocrem. Dankzij deze opgeworpen barrière krijgt de jonge babyhuid alle kans om uit zichzelf te herstellen. Daarnaast blijft de de babyhuid met Aldanex in goede conditie. Zalven op zinkbasis willen er nog weleens voor zorgen dat de babyhuid uitdroogt.
Niet alleen het aanbrengen gaat gemakkelijker dan met Sudocrem, ook het verwijderen gaat stukken sneller. Zachtjes spoelen met een beetje warm water is genoeg om Aldanex weer van de babyhuid af te krijgen. Bij zalven op basis van zink moet er soms stevig geboend worden om alles eraf te krijgen. Daar maak je de toch al schrale babyhuid niet blij mee!
Meer weten over de verschillen tussen Aldanex en traditionele zalven en oliën? Klik hier.
Aldanex als wapen tegen luieruitslag
Kortom, bestaande middelen als Sudocrem kunnen ook bijdragen aan de bestrijding van luieruitslag. Maar als je de kleine echt blij wilt maken, doe je er verstandig aan Sudocrem eens kritisch te vergelijken met Aldanex. De hierboven beschreven verschillen geven aan waarom.
Als je kroost vanaf nu last heeft van luieruitslag, maak je de huid goed schoon met lauwwarm water en breng je vervolgens een kleine hoeveelheid Aldanex aan. Dit breng je centraal aan op het huidgebied dat je wilt behandelen. Zonder te drukken wrijf je de crème uit over de huid. Als je dit volhoudt bij elke keer dat je de baby een nieuwe luier geeft, is de kleine zo weer vrolijk en gelukkig!